Docenten

Het Hippische Professionals team bestaat inmiddels uit meer dan 10 docenten en een enthousiaste groep regiomentoren die allemaal zelf een Hippische Professionals opleiding gevolgd hebben. Een aantal van de docenten stelt zich op deze pagina voor.

Josien

Methodiekdocent/supervisor Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ontwikkeling minor Paard en Hulpverlening binnen de afdeling welzijn. Organisator Masterclasses NHL Hulpverlening met paarden.

Eigenaar van hulpverleningspraktijk “De Vrije Teugel”, een praktijk voor psychosociale hulpverlening met behulp van paarden. Josien wil graag haar kennis en haar hulpverleningsachtergrond met inbegrip van Ethiek en Zooantropologie delen met de studenten van de Hippische Professionals.

Monique

Monique heeft zich binnen de Academie opgewerkt van student naar docent. Waar ze ooit met de handen in het haar stond toen haar paard haar voor uitdagingen stelde en ze zich ook nog eens ontzettend onzeker voelde over zichzelf als ruiter, heeft ze nu voor alles een oplossing.

Monique is gediplomeerd Expert Ruitercoach, heeft de opleiding tot revalidatietrainer bij EquiCare+ gedaan en houdt alle ontwikkelingen bij op het gebied van biomechanica van het paard. Monique heeft haar eigen bedrijf, Horse and Trust.

Colette

Colette Nummerdor

Colette wil graag bijdragen aan meer paardenwelzijn vanuit een trainingstechnisch oogpunt. Ze heeft opleidingen gedaan bij de NCSAH, E-quine.com en het ExpertRuiterCoach-traject met succes afgerond.

Het belangrijkste: paarden trainen op een gezonde en begripvolle wijze, waarbij het fysieke en mentale welzijn van het paard centraal staat. Colette is zeer bedreven in het klassieke werken vanaf de grond en het lange teugelen.

Lynn

Mijn allereerste woordje was paard, of beter gezegd “paat”. Toen al maakte dit edele dier een grote indruk op mij. Ik ben gaan rijden op de manege, maar was eigenlijk heel erg bang. Toch bleef ik stug doorrijden want ja die dieren hadden toch iets wat mij aantrok. Mijn ouders zijn gaan rijden en zo kwamen onze eigen paarden.

Elk paard met een eigen karakter en 1 paard in het bijzonder. Onze zelf gefokte black beauty Evi die alles behalve makkelijk is en waarom? We begrepen elkaar niet. Scheldend, huilend en gefrustreerd heb ik jaren geploeterd. Ik wilde niet opgeven en ben mij in paardengedrag gaan verdiepen. Zo heb ik de opleiding tot gedragstrainer bij 2Moons gedaan en ben ik uiteindelijk als student bij de Gelukkige Ruiter Academie terecht gekomen. Ondertussen had ik ook mijn eigen bedrijf Paard&Inspiratie opgezet en vanuit mijn bedrijf help ik mens en paard om elkaar beter te begrijpen.

Daarnaast ben ik nu docent bij Hippische Professionals (voorheen Gelukkige Ruiter Academie) en neem ik de studenten mee in de eindeloze wereld van gedrag.