Priscilla Buijs

In December ben ik 3 dragen op trainingskamp geweest bij Monya met mijn 6 jarige merrie. Doordat zij een enorme groeispurt heeft gehad en 1.78m hoog is, heeft zij heel erg de tijd nodig om te groeien en sterk te worden. Monya heeft voor ons een programma op maat opgesteld, waar zij zowel rekening heeft gehouden met mijn wensen, als met het kunnen van Freule.

Freule is een heel lief, eerlijk paard. Ze leert snel, maar zodra ze iets moeilijk vind, probeert ze hier altijd voor te vluchten door te duwen en te rennen. Ik heb Monya gevraagd of ze mij wilde helpen om vanaf de grond met haar te trainen. Door verschillende zijgangen vanaf de grond te oefenen heb ik nu handvaten meegekregen hoe ik Freule vanaf de grond sterker kan maken en meer kan rechtrichten. Daarbij helpt dit mij om de zijgangen onder het zadel te kunnen bevestigen.

Freule is een paard met veel aanleg, waardoor sommige instructeurs te veel van haar willen vragen, zonder dat haar grote lichaam dat aankan. Ik vind het vooral belangrijk dat ik zo lang mogelijk van mijn paard kan genieten en rust en tijd is hierbij essentieel. Monya kijkt vooral naar wat ruiter en paard nodig hebben en voor mij het aller belangrijkste is dat zij rekening houd met de grenzen die het paard aangeeft. Je merkt dat ze veel verstand heeft van het vak en gaat met volle liefde, rust en geduld aan het werk. Echt super leuk om daar naar te kijken! Ik heb hele gezellige en leerzame dagen gehad bij Monya en hoop snel weer een keer met haar aan de slag te kunnen.