Liza Hollingsworth-Gottlieb

1.5 jaar geleden brak ik mijn rug bij een val van mijn paard. Het was goed mis. Twee heftige operaties en blijvende uitval in mijn linkerheup. Toen ik na flink zeuren na 7 maanden weer eens op mocht stappen (alleen opstappen) bleek ik doodsbang en liet mijn paard mij helemaal niet opstappen!

Ik googlede op “hulp bij rij-angst” want mijn angst zat heel diep, dat voelde ik direct. Ik kwam op Monya haar site en 2 weken later hadden wij een kennismaking. Ik durf nu na een jaar wekelijks les en intensieve begeleiding te zeggen dat ik zonder haar hulp nooit meer was opgestapt en dat het, bij wel opstappen, helemaal mis zou zijn gegaan.

Ik dacht voorheen een superband te hebben met mijn Fries, maar we hadden een hele slechte band. Monya heeft me enorm laten werken aan die band en heeft mij geleerd om op de juiste manier mijn paard te trainen vanaf de grond en onder het zadel. Het resultaat? Ik heb een ontspannen, extreem gehoorzaam en relaxed en superblij paard dat ZO aan de hulpen staat dat ik de hulp vaak niet eens hoef te geven.. eraan denken is al genoeg. En dat maakt dat ik zelfs met de uitval in mijn linkerheup gewoon nog super kan dressuren!!! En mijn angst is 95% verminderd!

Mijn doel is dit jaar weer samen met mijn beste vriend in de ring te verschijnen, alleen nu in totale harmonie. Zwevend door de bak!