Hannah Bouma

Na een les van Horst Becker op Horse Event 2006 wilde ik les van hem gaan nemen en kwam daardoor terecht op ’t Balingehof. En daar bleef ik komen, ook toen Horst er geen les meer gaf.

Eerst voor een workshop met de Equisimulator (dat was een openbaring), maar toen mijn paard na een ongeluk en de daaropvolgende operatie in Emmeloord moest revalideren, heb ik de hulp van Monya ingeroepen. Zij heeft een soort van röntgenogen lijkt het wel en kon precies aangeven waar “het” zat toen ze mijn paard Rhea even had zien lopen. Omdat ik de revalidatie zelf toen niet aandurfde, heb ik Monya gevraagd om haar te revalideren.

Rhea is er weer helemaal bovenop gekomen, dankzij Monya en haar manier van rijden. Wat ik heel erg in Monya bewonder is haar stille zit en haar stille hand; zij kan echt op een paard zitten zonder het paard op wat voor manier dan ook te storen en de hulpen die ze geeft zijn vrijwel onzichtbaar. Ook lijkt ze alles te zien, maar kan daarnaast ook nog eens heel goed verwoorden wat ze ziet.

Als je les van haar hebt kan ze volkomen begrijpelijk uitleggen wat je aan het doen bent en waarom (en hoe) dat anders zou kunnen, met de focus op houding en zit en de inwerking van je hulpen. Ik ben blij dat ik Monya heb leren kennen en dat ik zoveel van haar heb mogen leren. Als ze in Friesland les gaat geven ben ik er bij !!!