Opleidingen

Hippische Professionals biedt een aantal fijne opleidingen aan. Bij Hippische Professionals gaat het niet om niveau maar om welzijn en samenwerking.

RuiterCoach

De opleiding RuiterCoach is onze hoofdopleiding. We leiden je in iets meer dan een jaar op tot instructeur die verzekerd aan de slag kan en het welzijn voor ruiter en paard voorop heeft staan. Heb je geen aspiraties om instructeur te worden, maar wil je wél leren omgaan met paard en mens zoals wij dat voor ogen hebben? Ook dan ben je bij ons van harte welkom!

Naast de opleiding tot RuiterCoach bieden we een drietal specialisaties aan:

KinderRuiterCoach

De opleiding KinderRuiterCoach kan opvolgend op de opleiding RuiterCoach gevolgd worden, maar is ook als losstaande opleiding te volgen. Bonus: na afronding van de opleiding ben je ook uitgerust met alle kennis om volwassenen les te geven!

LRPG RuiterCoach

Long Rein Playful Gymnastics RuiterCoach geeft je een uitstekende basis rondom het werk aan de lange teugel. Uitermate geschikt voor wie zich wil verdiepen in grondwerk, revalidatie en interesse heeft in een bredere basis voor het werken met het paard.

Paard en Hulpverlening

De opleiding Paard en Hulpverlening is voor hulpverleners met een HBO opleiding; hiervoor zijn dus strengere kwalificatie eisen van toepassing. We leren je om met paarden samen te werken ten behoeve van je cliënten. De lessen worden gegeven door hogeschooldocenten.

Wat bieden we je nog meer?

 • Regiomentoren! Een mentor bij jou in je provincie waar je terecht kan voor vragen, problemen en praktijkhulp. Je hoeft niet ver te reizen en de groepen blijven klein.
 • Een community
 • Een online leeromgeving:
  • Online E-learnings, cursussen en workshops – onze kennisbank groeit doorlopend. De E-learning bestaat uit korte wekelijkse lessen waarin de theorie middels video, tekst en opdrachten wordt aangeboden. Deze lessen staan telkens op maandag klaar en je heeft de hele week de tijd om deze stof tot je te nemen.
  • Diverse korte trainingen die je kunt volgen om het plezier in je eigen trainen te vergroten
  • Een bibliotheek
  • Een forum
 • Hulp voor ondernemers. Wij weten als geen ander hoe welkom een extra steuntje in de rug is voor (beginnend) ondernemers.