Dagboek van een instructrice, deel 33

Controlefreak

Vandaag is gewoon een rotdag. Zo’n dag die met 1 rotding begint en zodra je denkt, “hee dat heb ik getackeld”, dan volgt het volgende rotding. Net zolang tot je tot de conclusie komt dat er geen redden aan is vandaag.

Ik vind dat wel eens lastig. Ik hou wel van controle. Ik heb in de jaren geleerd dat ik nooit volledige controle heb. Maar stiekem, stiekem hou ik nog steeds van controle. Althans, zou ik controle willen. Maar ja, die controle wil niet luisteren. 😉

Telkens als ik denk, JA, nu heb ik controle, nu loopt alles gesmeerd, komt er wel iets voorbij dat het gevoel van controle verpest. Kennelijk moet ik nog steeds wat leren. 😉

Controle. Heb jij controle? Over je paard? Over jezelf? Over je levensweg?

Het is zo mooi dat je overal kunt lezen dat innerlijke vrede voortkomt uit loslaten. Het internet staat vol met hoe het MOET.
Klopt, ik WEET het wel, maar op zo’n dag als vandaag denk ik: “BARST, met je loslaten…, ik wil gewoon eens controle!” 😉

Gelukkig heb ik lieve klanten. Elke dag weer heb ik het privilege om mooie paarden en lieve mensen op weg te helpen. Ik verzamel fijne klanten. Op zo’n dag als vandaag merk ik dat extra op. Ik heb precies de mensen en paarden om me heen die ik nodig heb.

Vandaag gewerkt met een prachtige wijze merrie. Een geheel eigen persoonlijkheid. Haar moeder was NOG erger. Haar focus is overal. En ze kan een flik flak en radslag achter elkaar.

En dan zijn we met zijn drietjes een uur in de zon aan het werk. Daar groeien mijn fronsrimpels van zag ik net in de spiegel. Maar ook mijn hart. Want zelfs op zo’n rotdag als vandaag gaat dat paard gewoon voor je aan de slag. Na het werk volledig ontspannen, zachte ogen, losse rug.

Tijdens de les denk ik niet eens aan de rotdag. Waar zouden we zijn zonder paarden?

“Dus toch los laten”, denk ik als ik terug naar de auto loop.
Zennnnn roepen is niks voor mij. Dan ga ik maar liever met de hond wandelen, voel wat zonnestralen op mijn gezicht en hoor de vogels fluiten. Über cliché maar het helpt.

Morgen weer een dag!

Lieve groet!
Monya