Dagboek van een instructrice, deel 22

Geen dag is hetzelfde.

Had ik gisterenochtend nog woorden met mijn puberzoon en nam ik dat nare gevoel de rest van de dag met me mee, vandaag stond hij zonder morren en vrolijk op uit bed en nam ik dat gevoel de rest van de dag met me mee. Pubers…schiet mij maar lek!

Soms is het net of een nare stemming de deur op een kiertje zet. De negatieve gedachten lagen vast al een tijdje te loeren, want daarna stromen ze er ineens uit. 😉 “Wat is het donker buiten.” “Bah het regent.” “De rekening die er nog steeds ligt.” “De slechte glucosewaarden van mijn zoon deze week.” Blablabla.

Meestal krijg ik die deur aardig snel weer dicht. Ik ben wel eens gevoeliger geweest voor negativiteit. Wat dat betreft ben ik trots op mijzelf.

Vandaag trof ik een zwaar in-zichzelf- teleurgestelde lesklant.

“Ik snap er niets van!” “Eergisteren zweefden we door de bak!”
“Alles ging vanzelf, net alsof we samen in een bubbel zaten!”

“En gisteren, gisteren had ik al de hele dag zin om te rijden.” “Ik kon niet wachten!” “Ik had me zo verheugd!” “Maar jeetje, ik leek wel een beginner.” “Niets lukte!”

“Tja”, zeg ik dan altijd. “Welkom in de wondere wereld van het paardrijden. Want behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.” 😉

Het resultaat van je training is afhankelijk van enorm veel variabelen. En niet alle variabelen zijn altijd op één lijn, op hetzelfde moment, ook al willen we dat nog zo graag.

Want geen dag is hetzelfde. En wij zijn geen dag hetzelfde.

Gelukkig vonden we samen iets dat wel werkte. Iets nieuws. Enthousiast ging mijn klant aan de slag.

“Ooit word je nog wel een Anky hoor”, riep ik haar nog na. “Oh en er hangt een druppel aan je neus!” 🙂

’s avonds vergeet ik het stoofvlees op het gas…… ZWART. 24 uur op gewacht… Grrrrrrr. “Ach”. zegt mijn dochter,” weet je wat ik zo’n leuk liedje vindt? Zonnestralen van Acda en De Munnik.”

Op Youtube opgezocht en met zijn drietjes tijdens het eten KEIHARD meegezongen.

Het zwarte vlees werd ingeruild voor zonnestralen.
Zo simpel kan het dus zijn.

Gisteren telt niet meer en morgen is er nog niet. Nu is HET
moment. Maak het zo mooi als je kunt.

Lieve groet,

Monya