Dagboek van een instructrice, deel 1

Wees lief voor je klanten en je klanten zijn lief voor jou!

Soms mag dat ook gezegd worden….dat je blij bent met je klanten. Trouwe klanten, nieuwe klanten. Mensen die de afgelopen jaren vanuit het niets me hielpen waar het nodig was, die me wat toestopten voor mijn kids, mijn auto lieten repareren, me verrasten met wat lekkers of een kadootje. En bovenal begrijpen hoe ingewikkeld mijn thuissituatie soms is.

Vandaag bleek dat ook weer. Gisteren last minute mijn hele dag volgepland. Vandaag crashte diezelfde planning omdat halverwege de dag mijn zoon belde. Hij is op schoolkamp, de kennismakingsdagen van zijn eerste jaar middelbare school. Zijn infuus was eruit gegaan tijdens de waterspelen. Paniek en dikke tranen en ook schaamte.

Dan moet ik met pijn in het hart mijn prioriteiten stellen en klanten laten weten dat ik niet meer kan komen. En ik weet dat 1 persoon al opgezadeld staat te wachten. Een nieuwe klant notabene. En dat ik een andere klant waarmee een afspraak maken alsmaar niet wilde lukken, vandaag ook teleur moet stellen. En dat ik oude trouwe klanten WEER moet laten weten dat het er niet meer in zit vandaag.

Nu komt het niet zo heel vaak voor dat mijn lessen niet doorgaan. Maar als het wijzigt komt dat 9 van de 10 keer vanwege mijn kinderen en dan in het bijzonder door mijn chronisch zieke zoon.

Zo fijn dat iedereen altijd zoveel begrip heeft. Dat het nooit een reden is om niet meer bij me te willen lessen.

En dat ik, onderweg van Noordwijk naar huis om spullen te halen en weer in de auto stap naar Schoorl waar het schoolkamp is, bedenk dat ik nog een klant heb in Bergen die al even wacht op een afspraak. En dat na het opnieuw inzetten van het infuus, mijn inmiddels gekalmeerde zoon aangeeft graag de rest van het kamp te willen blijven, dus ik mijn handen weer vrij heb.

En dat de klant in Bergen heel enthousiast reageert op mijn aanbod om op weg naar huis nog een kort lesje mee te pakken. Meer last minute kan haast niet.

Dat dussss….

Niet alleen ik ben flexibel. Mijn klanten zijn het dus ook.

Dus lieve lesklanten, daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Ik kan me geen fijnere groep mensen voorstellen!

Liefs,

Monya Spijkhoven – Trainingen