Veelgestelde vragen

Moet ik mijn paard meenemen naar alle praktijkdagen?

Nee, dat hoeft niet. Er wordt gewerkt met "leen"paarden. Maar wil je je eigen paard meenemen dan is dat in bepaalde modules mogelijk.

Is de opleiding alleen voor professionals?

Nee, je bent van harte welkom als je de opleiding doet puur voor je persoonlijke ontwikkeling. Het biedt jou alles om met plezier en zelfvertrouwen paard te rijden. En je leert jezelf heel goed kennen! We helpen jou in je kracht te staan!

Waar vinden de praktijkdagen plaats?

De meeste praktijkdagen worden gehouden rondom Amsterdam. Er zijn er ook een aantal in andere provincies. Dat vervoer regelen we in overleg.

Op welke dagen zijn de praktijkdagen?

Deze worden in weekenden gepland. De planning is begin februari beschikbaar. In de zomervakantie zijn er geen praktijkdagen!

Gaan we ook paardrijden?

In principe niet of weinig tijdens dit eerste jaar. Het kan voorkomen in module 2 en module 4. Je mag daarvoor je eigen paard meenemen.

Voegt deze opleiding wat toe aan mijn instructeurs- of coachdiploma?

De opleiding is ontworpen om ruiters die kampen met onzekerheden en angsten weer op weg te helpen. Je krijgt alle tools om ze mentaal sterker en fysiek vaardiger te maken. Dat kan zijn na een ongeluk, bij onzekerheid in het algemeen en bij levensvragen die niet op paarden betrekking hebben. Veel ruiters zijn bang, ondanks dat ze veel (paarden)liefde in zich meedragen. Ook leer je alles over het paard- en ruitervriendelijk trainen en doceren.

Je had het over een korting?

Ja, voor vroegboekers, degenen die het aandurven voor februari in te schrijven nog voordat de website en de planning online zijn, krijgen 100 euro korting op hun laatste betalingstermijn, of 200 euro als er in 1 keer wordt betaald.

Wanneer heb je de planning rond? En wanneer start de opleiding?

De planning is rond! In april start de eerste module.

Moet ik in één keer het opleidingsgeld betalen?

Dat mag, maar hoeft niet. Je mag ook per maand betalen!

Gaat het snel met de inschrijvingen? Voor hoeveel cursisten heb je plaats?

Jazeker, er zijn inmiddels heel wat vroegboekers die zich nu al hebben ingeschreven. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij!

Ik zie heel veel inhoudelijke onderwerpen. Het lijkt me zoveel lesstof! Zou ik dat wel kunnen?

Uiteraard is over het lesprogramma goed nagedacht en is dit zorgvuldig opgebouwd. Je legt een stevige basis. Elke module overlapt elkaar. We gaan je niet bombarderen met informatie!

Kun je hierna nog verder leren en ontwikkelen?

Jazeker, je kunt nog twee jaar doorstuderen tot RuiterCoach Level 2. In deze jaren gaan we aan jou als ruiter werken en verdiepen we ons nog meer in alle onderwerpen van het eerste jaar. Ook gaan we specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld het lesgeven en coachen van kinderen, ouderen, mindervaliden aanbieden.

Ik zou graag nog wat meer willen "proeven", is dat mogelijk?

Ja, op 11 februari houden we een informatie-avond in Amstelveen met ervaringsdeskundigen, presentaties en demo's. Je kunt je hiervoor aanmelden op info@gelukkigeruiteracademie.nl. Kijk voor meer info in de Agenda.

Kan ik na de opleiding echt aan het werk?

Als jij je beroepsmatig wilt vestigen dan helpt de Hippische Professionals jou met de opzet van je bedrijf. Je hoort dan ook bij het Gelukkige Ruiter team en de community. Je staat er nooit alleen voor en kunt bouwen op de ervaring en kennis binnen de Academie.

Wat houdt de Hippische Professionals verder in?

Een lifestyle community met alle producten, diensten, trainingen, hebbedingen, mindset, blogs, om een gelukkige ruiter te worden en te blijven! Voor iedere ruiter is er wat wils. De academie krijgt in 2017 zijn vorm. En jij kan daarbij helpen. Jouw ideëen zijn welkom!

Ik doe nog een andere opleiding en/of door wisselende diensten kan ik niet altijd.

Als jij gemotiveerd bent houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke situatie en helpen we je waar nodig met de lesstof en gemiste dagen. Komt altijd goed!

Ik zou graag 1 module willen doen, is die optie mogelijk?

Op dit moment nog niet. Dit eerste jaar gaan we in met een groep die het hele programma gaat volgen. Dit is een bewuste keuze omdat deze groep de Academie mede vorm gaat geven. Na dit eerste jaar zullen er meerdere modules en opleidingen aangeboden worden.

Ik weet nog niet zeker of ik het hele jaar mee kan doen vanwege ziekte of werk. Daarom twijfel ik nog.

Daar hebben we alle begrip voor! Bij ziekte of andere grote onzekerheden kunnen we met jou specifieke afspraken maken. Vraag via monyaspijkhoven@gmail.com naar de mogelijkheden.

Zijn al jouw vragen beantwoord? Zo niet, stuur dan een e-mail naar info@gelukkigeruiteracademie.nl en je krijgt de informatie die je nodig hebt! De opleiding is er voor jezelf, met jouw levenservaring en jouw persoonlijkheid kun jij mensen helpen en ondersteunen! Kom ook bij de Gelukkige Ruiter Community!

“Laten we plezier, vertrouwen en veiligheid uitstralen als een olievlek in paardenland!”

  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk!
  • CRKBO-erkend.
  • Opleidingskosten kunnen (deels) aftrekbaar zijn van de belasting.

Live your dream! Help via jezelf ook weer anderen!

.