Het logo

Al langere tijd volg ik het werk van Sabine Delhez. Prachtige portretten van paarden en andere dieren, die zo vol levenskracht zijn dat ze van het canvas af zouden kunnen stappen. Het werk van Sabine is voor mij speciaal omdat ik er altijd iets in herken. Zo zie ik de liefde van de eigenaren terug in de portretten, terwijl het niet eens mijn eigen dieren zijn.

Mij overkwam het ook. Toen ik op zoek was naar iemand die het logo voor de Hippische Professionals wilde ontwerpen, reageerde Sabine direct.

Ik heb er werkelijk maar 1 seconde over hoeven nadenken. Ik was vereerd. Sabine ook. Grappig eigenlijk dat er twee mensen er zo in staan. Respect voor elkaars werk, maar nog op afstand.

Toen we aan de slag gingen en Sabine wat foto’s van mij met paarden had bekeken, volgde daar al gauw een opzet voor een logo uit. Ik vond het helemaal geweldig, mijn hart ging sneller kloppen.

Maar ik vond het ook te intiem. Te intiem omdat het logo feilloos de band met mijn overleden hengst Nomeado toonde. Ik wilde dat niet op die manier met de wereld delen.

Het moest zakelijker. Maar hoe kun je nu je passie en je liefde voor paarden gescheiden houden van je werk? En is dat nodig? In een zeker opzicht wel. Want mijn band met Nomeado is iets wat er was tussen hem en mij. Wat ik wel wilde uitstralen is dat er genoeg liefde is voor elk paard. Voor de band tussen ruiters en hun paard. Voor alle ruiters de die ik in de jaren ben tegen gekomen. En ik hoop dat meer mensen zich zo in dat logo herkennen.

En dat is precies wat Sabine gedaan heeft. Het hartvormige logo geeft exact weer waar de Academie maar ook ik voor sta: het paard en ruiter reiken naar elkaar, vol liefde.

Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik dolblij ben met dit logo. En met Sabine. En dat ik iedereen uitnodig om eens wat werk van haar te bekijken. In het echt op diverse beurzen, maar ook als je overweegt een prachtig schilderij van je dieren te laten maken. Of, zoals ik, op zoek bent naar een logo.

Gewoon doen!

Check haar website eens: Sabien Delhez en Facebook