Lange benen…

Als ruiter ken je het vast wel, dressuurruiters met van die mooie lange benen. Het lijkt of zij geen moeite hoeven te doen om die benen lang te houden tijdens het rijden. Maar is dat eigenlijk wel zo? Hoeveel ruiters ken jij die onstabiel-, te veel voor- of achterover of met opgetrokken benen zitten? Knijpen om op je paard te blijven zitten is ook niet de manier. Maar ja wat dan wel?

Maak lange benen….

Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken, maar neem van mij aan dat iedereen zijn benen lang kan maken. Maar je moet er wel iets voor doen! En dat is?

Trainen! En dan heb ik het niet over trainen op het paard, maar stap van je paard en werk eens wat vaker aan jezelf.

Ik geef je wat oefeningen:

Het belangrijkste bij het trainen voor “lange” benen is de flexibiliteit van de spieren. Een spier moet kunnen aanspannen maar zeker ook kunnen ontspannen. Door dagelijks je spieren te stretchen worden deze soepeler en kunnen zij gemakkelijk op lengte gehouden worden. Dus treur niet als je wat kortere benen hebt meegekregen van huis uit! Iedereen kan zijn of haar benen flexibeler maken waardoor we ze lang kunnen maken.

Hiernaast heb ik wat oefeningen afgebeeld staan die je kunnen helpen om de spieren rondom je heupgewricht, en dan voornamelijk de binnenkant van je bovenbenen, te stretchen. Dit kun je dagelijks doen, hou iedere stretch zo’n 30 sec. vast. Ontspan tijdens het stretchen en adem rustig door, hierdoor geef je de spier de kans om “los te laten”.

Succes en tot de volgende keer!