Kwalificaties & toetsing

Aanvangsniveau

Minimaal 5 jaar paardrij-ervaring en/of 2 jaar coachingservaring is gewenst. Ben je al in bezit van een instructeursdiploma of coachingsdiploma dan is het, in samenspraak met de Hippische Professionals, eventueel mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor 1 module. Zie hiervoor meer bij vrijstelling.

Kwalificaties

In dit opleidingsjaar ontwikkel je de zelfkennis, intuïtie, inzicht, coachingsvaardigheid, didactische vaardigheid en de trainingstechnische vaardigheid die nodig zijn om paarden en ruiters met hun angsten en onzekerheden te begeleiden als instructeur. Na het examen kun je aan de slag als Basis RuiterCoach (BRC) en kun je jezelf verzekeren bij Equine Risk als instructeur. Zie de algemene voorwaarden voor de mogelijkheden tot een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Examen

Het is niet verplicht om examen te doen.

Wil je het diploma BasisRuiterCoach behalen dan is het wel nodig om examen te doen in deze 3 onderdelen:

  • Assessment over Portfolio.
  • Theoretische toets
  • Praktische eindopdracht

Om te kunnen slagen dient de score op alle drie de examenopdrachten minimaal voldoende te zijn (zie examenreglement).

Er mag voor elke examenonderdeel een herexamen worden aangevraagd.

Door uitzonderlijke omstandigheden kan een student verhinderd zijn om de toetsen te maken. In datgeval zal de Hippische Professionals een tweede mogelijkheid bieden. Met het bieden van eentweede mogelijkheid vervalt de optie een herexamen te maken.