Kwalificaties & toetsing

Aanvangsniveau

Minimaal 5 jaar paardrij-ervaring en/of 2 jaar coachingservaring is gewenst. Leeftijd tussen de 20 en 65 jaar. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is het fijn als je minimaal over MBO-niveau beschikt. Wij hebben ervaring met dyslexie, autisme en aanverwante leer-”moeilijkheden”. Twijfel je of je het kunt? Neem gewoon met ons contact op dan kijken we samen met jou en onze studiebegeleider hoe we het jaar voor jou kunnen inrichten.

Kwalificaties

In dit opleidingsjaar ontwikkel je de zelfkennis, intuïtie, inzicht, coachingsvaardigheid, didactische vaardigheid en de trainingstechnische vaardigheid die nodig zijn om paarden en ruiters met hun angsten en onzekerheden te begeleiden als instructeur. Na het examen kun je aan de slag als Basis RuiterCoach (BRC) en kun je jezelf verzekeren bij Equine Risk als instructeur. Zie de algemene voorwaarden voor de mogelijkheden tot een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Examen

Het is niet verplicht om examen te doen.

Wil je het diploma BasisRuiterCoach behalen dan is het nodig om examen te doen in deze 2 onderdelen:

  • Theoretische toets
  • Praktische eindopdracht

Om te kunnen slagen dient de score op alle drie de examenopdrachten minimaal voldoende te zijn (zie examenreglement).

Er mag voor elke examenonderdeel een herexamen worden aangevraagd.

Door uitzonderlijke omstandigheden kan een student verhinderd zijn om de toetsen te maken. In dat geval zal de Hippische Professionals een tweede mogelijkheid bieden. Met het bieden van een tweede mogelijkheid vervalt de optie een herexamen te maken.