Kwalificaties

Om deze leergang te volgen heb je een relevant hbo- of wo- hulpverleningsdiploma nodig, plus aantoonbare kennis van en ervaring met paarden. Verder is het voor deze opleiding belangrijk dat je zelf één of meerdere paarden tot je beschikking hebt, zodat je de geleerde kennis zelfstandig kunt toepassen in de praktijk. Wanneer je zelf geen (verzorg)paard hebt, kun je een stageplek zelf organiseren om te kunnen oefenen.

Vóór inschrijving zal er een intake plaatsvinden. De kosten hiervan zijn 100 euro, contant te voldoen tijdens de intake. Tijdens de intake wordt bepaald of je voldoet aan de toelatingseisen om aan de leergang te kunnen beginnen.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, dan kun je deelnemen aan een toelatingsprocedure om jouw hbo-werk- en denkniveau te toetsen. De toetsing vindt plaats aan de hand van een portfolio en een eindopdracht met paarden. Voor de toelatingsprocedure worden apart kosten in rekening gebracht. Neem contact op om vrijblijvend je mogelijkheden te ontdekken.

Er zijn nog maar weinig instellingen die met paarden in de hulpverlening werken. De kans is dan ook klein dat je tijdens de opleiding een praktijkplaats kunt vinden. Daarom is het belangrijk dat je zelf een paard of meerdere paarden tot je beschikking hebt, zodat je de geleerde kennis zelfstandig kunt toepassen in de praktijk.

Voor vragen kan je contact opnemen met Josien Willemsen, 0516 426612.